Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Voronin, revoltat de propunerea democraților

8 feb. 2018,, 11:40   Politică
7205 3

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a criticat dur inițiativa guvernări de a adopta o declarație împotriva Federației Ruse, notează Noi.md.

Politicianul a acuzat PD-ul de faptul că încearcă să-i facă pe plac României prin aceste acțiuni. Totodată, el a imputat formațiunii democrate politica duplicitară pe care o promovează.

„Cine a inițiat toate aceste scandaluri în jurul televiziunilor? Nu noi? Parlamentul? Duma de Stat ce a făcut? A răspuns la acest acțiuni! În genere nu înțeleg de ce faceți aceste lucruri. Numai de aceea ca să fiți pe plac românilor? Atunci de ce nu ați făcut să fie reciproc: dacă ați interzis canalele rusești, trebuia să le interziceți și pe cele care difuzează împotriva națiunii și limbii moldovenești”, a declarat cu indignare Voronin.

La rîndul lor, liberal-democrații nu au exclus că inițiativa PD este dictată de anumite jocuri politice. „Noi știm că există propagandă, imixtiuni, însă știm la fel că sînt și foarte multe jocuri. Noi vom susține această declarație, însă pe viitor trebuie să ne gîndim că aceste jocuri geopolitice ne fac foarte slabi în această constrîngere geopolitică”, a punctat deputatul Vadim Pistrinciuc.

În discuție a intervenit și șeful fracțiunii PD, Marian Lupu, care a respins propunerea liberalilor de a comasa proiectul declarației cu cel al PL, privind ieșirea Moldovei din componența CSI.


„Cînd este vorba de interesul național, apărarea suveranității, aceste lucruri nu pot fi condiționate cu alte acțiuni. În cazul subiectului cu CSI, un asemenea proiect de hotărîre nici nu poate nimeri pe ordinea de zi”, a punctat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?