Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: Democrații se tem de proiectul nostru de hotărîre

15 feb. 2018,, 12:40   Politică
4632 1

Prin refuzul de a examina Declarația de condamnare a corupției politice, PD nu a făcut decît să-și recunoască vina, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de Noi.md.

Potrivit politicianului, majoritatea parlamentară se teme să dezbată public acest proiect de hotărîre și are motive să se teamă, întrucît documentul presupune adoptarea unor măsuri de luptă dure împotriva acestui fenomen.

„Faptul că deputații sînt ademeniți în fracțiuni cu ajutorul privilegiilor și banilor deja nici nu se mai ascunde. Dacă despre bani încă nu se cunosc multe detalii, funcțiile și bonusurile pe care le primesc acei care trădează astăzi partidele se văd evident: cazul aceluiași Ghilețchi”, a comentat Voronin.

Liderul PCRM s-a arătat indignat că, deși PD a obținut 19 mandate de deputat în urma alegerilor din 2014, în prezent fracțiunea numără 42 de deputați și controlează întreaga majoritate parlamentară.

„Ei se tem strașnic de această hotărîre. Refuzul de a lua în dezbatere este încă o dovadă directă a vinovăției lor. De facto, este o recunoaștere a vinei, o autodenunțare ce vorbește în mod deschis întregii societății că astăzi majoritatea democrată din Parlament este locomotiva corupției politice, dar și în general a celei din țară”, a adăugat Voronin.


Declarația cu privire la condamnarea corupției politice și trădarea intereselor alegătorilor a fost înregistrată de PCRM în Parlament cu doi ani în urmă, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru fi dezbătută în ședință plenară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?