X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Usatîi: În luna mai ar putea avea loc atît alegeri anticipate locale, cît și parlamentare

16 feb. 2018,, 17:31   Politică
3937 0

Politicianul Renato Usatîi, demis de Consiliul Municipal Bălți pe 15 februarie, din propria inițiativă, susține că în luna mai, pe lîngă alegerile anticipate locale, ar putea avea loc și alegeri anticipate parlamentare.


Fiind în direct pe o rețea de socializare, Usatîi a spus că lucrurile pot evolua astfel fiindcă singurele partide pregătite de alegeri în acest moment sînt PSRM și PDM. În aceste condiții, celelalte partide din opoziție nu vor reuși să se pregătească pentru alegeri, iar șansele unui rezultat bun în scrutin va fi asigurat pentru PSRM și PDM, crede Usatîi.

„Dacă demisia lui Chirtoacă este coordonată cu Plahotniuc, aici ar putea fi ceva foarte interesant, și anume alegeri anticipate parlamentare într-o zi cu alegerile anticipate locale din Chișinău. La Bălți, noi n-o să permitem ca puterea să fie preluată de ei. Ei fac panică fiindcă nu au fost pregătiți ca lucrurile să evolueze în așa mod. Azi ei cred că de alegeri sînt pregătiți socialiștii și democrații, acum ei sînt parteneri. Deocamdată, Maia Sandu duce tratative cu Năstase. În plus, Maia are multe obiecții și la adresa noastră. Într-o măsură oarecare, ei au dreptate că de alegeri sînt pregătire doar aceste partide, iar alegerile trebuie să aibă loc cît mai repede, ca să nu reușească să se pregătească toate partidele”, a remarcat Usatîi.

Totodată, el a spus că, în luna martie, poziția Comisiei de la Veneția pe marginea Legii privind sistemul mixt de vot va fi una extrem de dură, iar pînă la alegerile din toamnă conducerea țării ar putea fi impusă să modifice Legea. Din acest considerent, alegerile parlamentare anticipate ar fi cea mai oportună variantă pentru cele două formațiuni, consideră Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?