X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Congresul SUA a înregistrat o rezoluţie privind Moldova

21 feb. 2018,, 16:41   Politică
10380 16

Congresul american a înregistrat o rezoluţie privind Moldova.

Prin document SUA susţine alegerea Moldovei de asociere la UE şi cere Rusiei să-şi retragă trupele şi muniţiile care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre.

PUBLIKA.MD aminteşte că, anterior, Parlamentul Moldovei a cerut Rusiei să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul ţării noastre. O declaraţie în acest sens fiind adoptată la propunerea Partidului Democrat din Moldova.

În declaraţia Parlamentului Republicii Moldova se menţiona că staționarea continuă a trupelor ruse și întărirea prezenței militare a acestora în partea de est a tării, constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența, suveranitatea și integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova.

Totodată, Congresul american a propus un proiect de lege, care are drept scop reducerea influenței Kremlinului în Europa și Asia, în granițele fostei Uniuni Sovietice.


Prin acest document, Washingtonul îi cere din nou Moscovei să-și retragă soldații din regiunile separatiste Transnistria, Osetia de Sud, Abhazia, estul Ucrainei și Crimeea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?