Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Socialiștii cer ca Băsescu să fie declarat persona non grata

17 ian. 2018,, 13:10   Politică
4076 8

Partidul Socialiștilor le cere autorităților ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova.

În plus, socialiștii cer interzicerea activităților tuturor partidelor și mișcărilor unioniste pe teritoriul Republicii Moldova. Ei îndeamnă autoritățile să ia măsuri decisive pentru a proteja statalitatea țării și pentru a suprima orice încercare de lichidare a statului nostru suveran și independent.

În declarația lor, reprezentanții Partidului Socialist au condamnat, categoric, intenția cetățeanului român Traian Băsescu de a înainta Parlamentului țării vecine o inițiativă legislativă referitor la unirea cu Republica Moldova.

Acțiunile lui Traian Băsescu și a susținătorilor lui sînt privite în cadrul PSRM drept un act nedisimulat de agresiune împotriva independenței Republicii Moldova, care încalcă grav Constituția țării și principiile dreptului internațional.

Socialiștii au remarcat că nu este pentru prima dată cînd fostul președinte al României își permite să facă declarații, care amenință statalitatea Republicii Moldova. Reprezentanții PSRM și-au exprimat îngrijorarea că nicio structură de stat a Republicii Moldova, în afară de președintele Republicii Moldova, nu a făcut o declarație oficială în această privință.


Socialiștii sînt, de asemenea, alarmați și de activizarea forțelor unioniste pe teritoriul Moldovei în ajunul Aniversării a 100 de ani de la așa-numita "Mare Unire". Ei au ținut să amintească că orice acțiuni și îndemnuri unioniste din partea cetățenilor moldoveni reprezintă infracțiuni grave de stat și intră sub incidența Codului penal al Republicii Moldova.

Socialiștii moldoveni au menționat că poziția lor nu este îndreptată împotriva României și a poporului său. "Vrem să vedem țara vecină în calitate de stat prieten. Cu toate acestea, respingerea persistentă și pe termen lung a semnării Tratatului Politic de bază cu Republica Moldova provoacă nedumerire, ceea ce demonstrează refuzul Bucureștiului de a recunoaște granița de stat de-a lungul rîului Prut și provoacă o suspiciune logică privind prezența planurilor agresive de expansiune împotriva Republicii Moldova de către conducerea României", este subliniat în declarația PSRM.

Partidul Socialiștilor a declarant că rămîne singura forță care poate împiedica scenariul revanșiștilor unioniști privind lichidarea Moldovei în anul Aniversării a 100 de ani de la "Marea Unire". "Susținem poziția fermă a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind apărarea statalității moldovenești. Intenționăm să ne opunem amenințării unioniste prin toate metodele legale", se spune în declarația PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?