Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Remanieri de cadre în Guvernul nerecunoscutei RMN

10 ian. 2018,, 15:40   Politică
6527 1

În cadrul Guvernul nerecunoscutei RMN au avut loc remanieri de personal, relatează NOI.md.

Noul ministru al Finanțelor a devenit Tatiana Kirov, în vîrstă de 34 de ani, care deținea funcția de prim-vicepremier, post pe care, de asemenea, l-a păstrat.

Potrivit Decretului, semnat de președintele nerecunoscutei RMN Vadim Krasnoselski, Tatiana Kirov a fost numită în funcția de prim-vicepreședinte al Guvernului – ministru al Finanțelor din Transnistria. Șeful Guvernului regional, Alexandr Martînov, a prezentat-o personalului Ministerului de Finanțe pe noua lor șefă.

În calitate de ministru al Finanțelor, Tatiana Kirov a înlocuit-o pe Irina Molokanov, care a fost demisă din funcție prin Decretul liderului transnistrean, în baza cererii înaintate de ea. Irina Molokanov a condus Ministerul de Finanțe al nerecunoscutei RMN din anul 2007 pînă în 2012 și din anul 2016 pînă în anul 2017.

Prim-ministrul autoproclamatei RMN Alexandr Martînovi-a mulțumit pentru activitate Irinei Molokanov, menționînd contribuția sa importantă nu numai la lucrările în curs de desfășurare din sistemul financiar al Transnistriei, dar, de asemenea, la formarea sa, numindu-o arhitectă a sistemului financiar transnistrean. El i-a dorit, de asemenea, succese noului ministru al Finanțelor, Tatianei Kirov, menționînd că păstrînd totodată cele mai bune tradiții, deja implementate în cadrul Ministerului de Finanțe, acestea trebuie multiplicate, dar și că e nevoie să fie menținută stabilitateaasigurării plățilorsociale și că ministerul trebuie gestionat astfel,încît resursele financiare să fie utilizate în modul cel mai rațional.

Alexandr Martînov a trasat principalele sarcini pentru Ministerul Finanțelor în acest an.

De remarcat că printr-un alt Decret președintele nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, l-a eliberat pe Nicolai Gliga din postul de ministru al Industriei şi Dezvoltării Regionale al Transnistriei.

Prin ordinul Guvernului, Nicolai Gliga a fost numit viceministru și șef al Direcției Generale industrie și energie a Ministerului Dezvoltării Economice al autoproclamatei RMN. În același Decret Ivan Untu a fost numit viceministruși șef al Departamentului General construcții, drumuri și locuințe și gospodăriecomunală din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice al Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?