Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

PDM despre denunțul lui Sandu și protestul PAS din fața ANRE

6 feb. 2018,, 15:40   Politică
4219 4

Liderul PAS, Maia Sandu a depus un denunț la Procuratura Anticorupție prin care a cerut tragerea la răspundere penală a conducerii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică pentru neajustarea tarifelor la gaz.

Iar, astăzi în fața sediului ANRE, PAS a organizat un flashmob prin care au cerut revizuirea tarifului la gazele naturale. Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvînt al PDM a numit aceste acțiuni electorale.

„Liderul PAS a intrat în campanie electorală și atunci toate declarațiile trebuie privite prin prisma anului 2018”, susține Gamurari. Totuși, acesta a menționat că procuratura trebuie să se expună asupra denunțului PAS.

Gamurari a comentat și declarațiile precum că PDM va beneficia de pe urma reducerii tarifului la gaze. El a spus că din moment ce ANRE este o instituție independentă, lui i-ar fi „interesant în ce formulă partidul democrat și-ar fi putut asuma ulterior beneficiul” de pe urma micșorării tarifelor.

Reamintim că, la data de 18 ianuarie curent, mai mulți experți în energetică au solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să reducă tarifele pentru gaz cu 30 la sută, dat fiind faptul că, din 2016 pînă astăzi, costurile de import ale gazului au scăzut cu aproape 890 de lei la o mie de metri cubi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?