Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nouă departamente create de PDM vor face politică în locul miniștrilor

6 feb. 2018,, 12:28   Politică
7066 7

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM) au anunțat astăzi despre crearea unor departamente de specializare, care au drept scop acordarea de suport politic și expertiză pentru Guvern și Parlament.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, în cadrul briefingului săptămînal organizat de PDM, relatează Noi.md.

Cele nouă departamente, create pe domenii, vor desfășura activități de care este responsabil fiecare minister. Este vorba despre ideologii politice și strategii, politică externă, economie, buget și finanțe, justiție și politici legislative, dezvoltare regională, socială și sănătate, educație, cultură, tineret și sport. Membrii departamentelor vor avea drept scop să elaboreze anumite idei și propuneri pentru asigurarea unui trai decent cetățenilor, iar ulterior să le propună Executivului, dar și Legislativului spre examinare sau chiar adoptare.

Astfel, în anul electoral, miniștrii nu vor mai fi nevoiți să facă politică, iar această responsabilitate le va reveni experților din cadrul departamentelor.

"Este o practică care există și în alte state. Fiecare departament pe domeniul său efectuează anumite analize și expertize și vine cu propuneri în contextul îmbunătățirii situației din Republica Moldova Ne dăm bine seama că sîntem într-un an electoral. În contextul în care toate partidele vor fi implicate în campania electorală, vreau să spun că PDM, așa cum a promis, va avea o tactică clară, va încerca să implementeze programul de guvernămînd fără a se implica în lupte politice. S-a găsit și o soluție prin care membrii Guvernului nu vor fi implicați în activitatea politică, deci să fie lăsați să-și facă lucrul calitativ. Noi atunci cînd am propus reforma Guvernului, iar persoanele în cauză în funcție de miniștri, am spus că sînt profesioniști. Deseori sînt numiți tehnocrați, iar conceptul de tehnocrat presupune să-și facă activitatea bine, în afara implicării nemijlocit în activitatea politică" a spus Gamurari.


Potrivit lui Gămurari, decizia privind activitatea miniştrilor în acest an, precum şi priorităţile guvernării în general, au fost stabilite ţinîndu-se cont de un sondaj sociologic şi de discuţiile cu cetăţenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?