X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

MAE al FR: În Moldova au loc represiuni împotriva mass-mediei

16 feb. 2018,, 10:30   Politică
6317 14

În Republica Moldova deja încep represiunile împotriva mass-mediei care cade sub incidența modificărilor discriminatorii ce interzic difuzarea în țară a programelor informative și analitice rusești.

O declarație în acest sens a făcut, în cadrul unui briefing la Moscova, reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, citată de Noi.md.

Ea a reamintit că, pe 11 ianuarie, Ministerul rus de Externe a oferit deja un comentariu detaliat cu privire la adoptarea în Republica Moldova a modificărilor la Codul audiovizualului, care, practic, interzic difuzarea în țară a programelor de știri și informativ-analitice rusești.

Pe 24 ianuarie, Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse a adoptat o declarație specială privind nediscriminarea mass-mediei ruse în Moldova, cu un apel către ONU, Consiliul Europei și OSCE pentru a da o apreciere acțiunile autorităților moldovene.

„În timp ce comunitatea internațională, să o spunem direct, nu se grăbește să vină cu o reacție, în țară deja începe să se desfășoare represiunea mass-mediei care cad sub incidența modificărilor discriminatorii. Prima victimă este televiziunea publică TV Găgăuzia, căreia i s-a aplicat amendă pentru „nerespectarea cerințelor de a prezenta pînă la 10 februarie, la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova pentru aprobarea noului concept de difuzare a programelor informativ-analitice din Rusia”, a spus Maria Zaharova.


Potrivit ei, Moscova continuă să creadă că legea este un act de încălcare gravă a principiului internațional fundamental al libertății de exprimare și libertății presei, orientat spre legalizarea cenzurii și curățarea spațiului informativ de punctele de vedere nedorite de Chișinăul oficial, ceea ce este inacceptabil într-o societate democrată modernă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?