Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Legăturile încurcate dintre membrii Guvernului Filip

13 ian. 2018,, 11:26   Politică
5108 5

În prezent sînt colegi în Guvernul Filip, însă anterior o bună parte din membri Cabinetului de miniștri au fost șefi și subalterni între ei – arată o analiză efectuată de TRIBUNA.

Pavel Filip este Prim-ministru al RM din 20 ianuarie 2016. Totodată, din 14 ianuarie 2011 pînă pe 20 ianuarie 2016 a fost ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, avîndu-i în calitate de șefi inclusiv pe foştii premieri Iurie Leancă și Chiril Gaburici, actualii lui subalterni în calitate de vicepremier pentru Integrare Europeană și, respectiv, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Totodată, în Guvernul Filat II (14 ianuarie 2011- 30 mai 2013) Pavel Filip și Iurie Leancă au fost colegi: Pavel Filip – ministru TIC, iar Iurie Leancă – prim-viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Chiril Gaburici a fost Premier în perioada 18 februarie – 22 iunie 2015, iar în această perioadă Pavel Filip și-a păstrat fotoliul în calitate de ministru TIC.

Iurie Leancă a fost coleg în Guvernul Filat I (25 septembrie 2009 și 27 decembrie 2010) cu actualul ministru al Justiției, Alexandru Tănase. Astfel, Iurie Leancă era prim-viceprim-ministru și ministru al al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar Alexandru Tănase – ministru al Justiției.


În prezent, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan este coleg cu vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, care i-a fost subalternă, dat fiind faptul că, din 2013, a fost Director al Direcției generale relații internaționale și integrare europeană a MAI, ulterior din noiembrie 2017 – Șef al Direcției analiză, monitorizare și evaluarea politicilor al Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, actualul ministru al Afacerilor Interne și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a fost viceministru în același Minister (2014 – 2016), inclusiv în Guvernele Leancă, Gaburici și o perioadă scurtă de timp – în Guvernul Filip.

Actualul ministru al Apărării, Eugen Sturza a fost, în perioada 2013 – 2015, subaltern al lui Iurie Leancă, fiind Şeful cabinetului Prim-ministrului.

În noua componenţă a Guvernului, ministrul Educației, Culturii și Cercetări, Monica Babuc este colegă cu foștii ei șefi: ex-Premierul Chiril Gaburici, actualmente ministru al Economiei și Infrastructurii, dar şi cu fostul Premier, Iurie Leancă, care acum e vicepremier responsabil de integrare europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?