Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Leancă: Cel mai mult a distrus PL-ul Ghimpu

13 feb. 2018,, 17:00   Politică
4071 4

Liderul PPEM, Iurie Leancă, nu împărtășește ideea precum că Partidul Liberal ar fi fost distrus de președintele democraților, Vlad Plahotniuc, notează Noi.md.

Leancă a precizat într-un interviu acordat ziarului „Timpul” că însuși Mihai Ghimpu a distrus PL-ul. „Cred că Mihai Ghimpu a distrus cel mai mult Partidul Liberal, prin ipocrizia de care a dat dovadă mereu, inclusiv prin faptul că s-a prezentat drept mare unionist. El are foarte puțin comun cu unionismul. În politică mereu există riscuri, și le accepți atunci cînd te lansezi, dar nu poți să crezi că vei fi mereu o stea în spațiul politic”, a declarat Leancă.

Întrebat dacă PPEM ar fi dispus să facă bloc comun cu democrații în campania electorală, Leancă a dat de înțeles că nu. „Ei totuși sînt partid de centru-stînga, iar noi sîntem partid de centru-dreapta. Dacă vom căuta parteneri de a crea acest bloc, cred că ne vom orienta pe un anumit segment de dreapta”.

Leancă a precizat că nu ar face bloc comun nici cu Platforma „Demnitate și Adevăr”. „Nu cred în orientarea proeuropeană a lui Andrei Năstase. El a zis, la un moment dat, că integrarea europeană nu e cel mai important lucru, că trebuie să punem batista pe țambal și să ne axăm pe problemele interne. Eu nu văd cum într-o manieră realistă poți rezolva problemele interne de unul singur, fără a mișca țara într-o direcție clară”, a declarat politicianul.

Totuși, dacă va accede în Parlament, PPEM va coaliza cu cei care vor împărtăși agenda proeuropeană atît pe plan intern, cît și pe cel extern. „Coaliția e o chestie bună”, a conchis Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?