X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul Filip are de astăzi o nouă componență: miniștrii au depus jurămîntul

10 ian. 2018,, 10:18   Politică
7654 2

Cei șapte miniștri propuși de PD au depus astăzi jurămîntul de învestitură, informează NOI.md.

Decretele de numire în funcții au fost semnate de către Andrian Candu, care exercită interimatul funcției de președinte al țării, după ce Igor Dodon a refuzat să promoveze persoanele nominalizate.

În discursul susținut în fața noilor miniștri, premierul Pavel Filip a declarat că și acest executiv „se va ține departe de disputele politice și se va concentra mai mult pe lucrurile pe care trebuie să le facă un executiv”.

„Începem un nou an cu o nouă formulă guvernamentală și nu este întîmplător acest lucru. Pasul efectuat deja se încadrează în acest lanț de reformă a administrației publice centrale. Avem în față întregul an 2018 și cu toții înțelegem că nu va fi un an simplu, întrucît este un an electoral. Noua formulă guvernamentală s-ar încadra perfect în dimensiunea tehnocrată”, a punctat el.

La rîndul său, Andrian Candu și-a exprimat speranța că prin aceste remanieri de cadre va fi marcat un nou început pentru Executiv. „Instituțiile trebuie să fie funcționale și guvernate de lege, demnitarii să aibă simțul datoriei și respectul față de oameni, se fie profesioniști, să se manifeste prin atitudine și devotament”, a declarat oficialul.


Lista noilor miniștri:

Vicepremierul pentru integrare europeană – Iurie Leancă, fost premier, fost ministru al Afacerilor Externe

Vicepremierul pentru reintegrare – Cristina Lesnic, activează în prezent la Ministerul Afacerilor Interne

Ministrul Economiei și Infrastructurii – Chiril Gaburici, premier în anul 2015, fost director al companiei „Moldcell”

Ministerul Justiției – Alexandru Tănase, fost ministru al Justiției, fost președinte al Curții Constituționale

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari, directoarea Centrului Național de Transfuzie a Sîngelui

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – Liviu Volconovici, rector al Universității Agrare de Stat din Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe – Tudor Ulianovschi, fost viceministru de externe, ambasador la Geneva

Menționăm că președintele Igor Dodon a refuzat repetat să numească în funcții candidații propuși, argumentînd că aceștia au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior, iar unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?