Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Goncearova: Ceea ce face PL sînt acțiuni nechibzuite

23 ian. 2018,, 15:30   Politică
5756 6

PL încearcă, înainte de alegerile parlamentare, să atragă atenția electoratului său. Astfel își explică Olga Goncearova, fosta directoare a Biroului Relații Interetnice, solicitarea liberalilor de a declara neconstituționale prevederile care oferă limbii ruse statut de limbă de comunicare în Moldova, notează NOI.md.

Olga Goncearova este de părere că aceste abordări ale PL se vor răsfrînge negativ asupra întregii vieți politice și sociale. „PL încearcă acum, înainte de alegerile parlamentare, să atragă atenția electoratului său asupra sa, iar electoratul PL este constituit din oameni orientați foarte agresiv împotriva limbii ruse. Nu consider acest lucru corect, să te lupți cu oricare limbă este contraproductiv. Trebuie să înțelegi, dacă se face asta pentru ca oamenii să uite limba rusă și să folosească limba moldovenească, atunci tot nu este corect, atunci acțiunile sînt îndreptate împotriva la ceva – asta nu generează reacții pozitive”, a explicat Goncearova.

În opinia fostei directoare a BRI, Republica Moldova este un stat multinațional, după componența sa, iar folosirea limbii ruse ca limbă de comunicare între națiuni se încadrează armonios. „Istoric așa s-a întîmplat, îi place asta cuiva sau nu, că Moldova s-a aflat 200 de ani în componența Imperiului Rus. În afară de aceasta, nu trebuie să uităm că limba rusă este una dintre cele șase limbi ale ONU și, dacă este această posibilitate de a învăța limba atît de ușor, fără a o studia, dar în urma comunicării unii cu alții, atunci acesta e un lucru pozitiv”, a adăugat Goncearova.

„Să nu uităm și despre problemele stringente pe care le avem – conflictul transnistrean. În negocierile în formatul 5+2 și în toate negocierile, de fiecare dată, se pune problema statutului limbii ruse în Republica Moldova. De aceea, cred că acțiunile PL nu sînt atît provocatoare, cît un gest în raport cu electoratul lor, să mai arate că iată sîntem împotriva limbii ruse. Sînt niște acțiuni nechibzuite și cred că ele vor avea un impact negativ”, a conchis Olga Goncearova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?