Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Duma de Stat condamnă interzicerea știrilor rusești în Moldova

18 ian. 2018,, 16:40   Politică
3734 5

Deputații Dumei de Stat a Federației Ruse condamnă interdicția impusă în privința difuzării știrilor și programelor analitice din Rusia.

Ei consideră că interzicerea difuzării programelor de știri din Federația Rusă în Republica Moldova nu este nimic altceva decît încă un pas îndreptat împotriva Rusiei, dar și o încălcare flagrantă a accesului la informații, care lezează drepturile unei mari părți a locuitorilor Moldovei, informează NOI.md cu referire la mass-media rusă.

Poziția deputaților ruși este expusă în proiectul de declarație al Camerei Inferioare a parlamentului rus privind inadmisibilitatea discriminării împotriva mass-mediei ruse în Moldova. Documentul a fost prezentat de Comitetul Dumei de Stat privind CSI, integrarea euroasiatică și relațiile cu compatrioții. Șeful acestui comitet, Leonid Kalașnikov, în scrisoarea sa adresată Consiliului Dumei, solicită ca această declarație să fie examinată în sesiunea plenară a Camerei, la 24 ianuarie.

În proiectul de declarație se menționează că Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse califică aceste acțiuni ale „coordonatorului“ coaliției moldovenești de guvernămînt, Vladimir Plahotniuc, care, de fapt, a uzurpat puterea în țară, drept o încălcare gravă a normelor unanim recunoscute ale dreptului internațional în domeniul accesului liber la informație, care aduce atingere drepturilor unei părți semnificative a cetățenilor Republicii Moldova, și consideră aceste acțiuni drept un nou act antirusesc.

Totodată, documentul propune elaborarea unui set de măsuri menite să ofere populației Republicii Moldova „alte modalități de a obține acces la știrile rusești și la programele informativ-analitice”.


Se preconizează ca Declarația Dumei de Stat a Federației Ruse să fie trimisă la un șir de organizații internaționale, inclusiv ONU, Adunarea Interparlamentară CSI, APCE și parlamentelor din țările UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?