X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce crede PLDM despre demisia lui Dorin Chirtoacă

16 feb. 2018,, 16:50   Politică
4050 0

Demisia primarilor a celor două mari municipii din Republica Moldova – Chișinău și Bălți –denotă starea deplorabilă a democrației la nivel local.

Astfel a comentat președintele PLDM, Viorel Cibotaru, demisia lui Renato Usatîi şi pe cea a lui Dorin Chirtoacă, notează Noi.md.

Cibotaru a declarat că PLDM apreciază demisia celor doi primari şi cere Comisiei Electorale Centrale să aplice legea în strictă conformitate cu Codul electoral.

„PLDM apreciază gesturile primarilor de Chișinău și Bălți de a le oferi cetățenilor dreptul suveran de a corecta lucrurile și de a oferi legitimitate autorităților care le guvernează. Cerem Comisiei Electorale Centrale să aplice legea în strictă conformitate cu Codul electoral în vederea respectării dreptului cetățenilor de a-și alege autoritățile care să-i reprezinte”, a scris preşedintele PLDM pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Chirtoacă a anunţat că demisionează.


Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că nu mai vrea să fie părtaș la jocurile politice care se fac în capitală și că poartă responsabilitate în fața cetățenilor care l-au ales.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?