Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu i-a invitat pe danezi să investească în Moldova

22 ian. 2018,, 15:50   Politică
4211 3

Oportunitățile de investiții în Republica Moldova au fost prezentate de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întîlnirile cu Thomas Bustrup, director executiv al Confederației industriașilor din Danemarca și cu Finn Mortensen, director executiv al State of Green.

Discuția a avut loc în timpul vizitei unei delegații parlamentare în Regatul Danemarca.

„Republica Moldova este o țară mică, dar are o guvernare probusiness care își setează obiectivele și le îndeplinește. Datorită acestei abordări, a fost îmbunătățit climatul de afaceri prin reducerea birocrației și a numărului de acte permisive pentru activitatea de antreprenor, prin moratoriul la controalele realizate de către instituţiile de stat la agenţii economici, extinderea unor facilităţi fiscale pentru companiile din industria IT, zonele economice libere, subvenții pentru crearea noilor locuri de muncă, altele. Avem oportunități pentru creșterea businessului grație acordurilor de liber schimb cu statele din Est și Vest”, a spus Candu. El a încurajat companiile daneze să investească în Republica Moldova.

Politicianul a agreat cu compania „State of Green” preluarea experienței Danemarcei și suport în implementarea bunelor practici pentru soluții energetice inteligente care să reducă dependența de furnizorii externi. De asemenea, părțile au decis să fie organizată o vizită a oamenilor de afaceri din Danemarca în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială la Copenhaga în perioada 21-24 ianuarie curent.


Confederația Industriașilor din Danemarca este vocea corporativă a Danemarcei, avînd peste 10 mii de companii membre. State of Green este un parteneriat public-privat fondat de Guvernul Regatului Danemarcei, Confederația Industriașilor din Danemarca, Asociația Energetică, Consiliul pentru agricultură și industrie alimentară, Asociația Industriei Eoliene. State of Green este patronată de Prințul Frederic al Danemarcei.

Conform informației oficiale în Republica Moldova activează 42 de întreprinderi cu capital danez, investițiile însumînd 55,52 milioane de lei. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Danemarcei, excluzînd activitatea comercială a agenților economici din raioanele de est, în ianuarie-octombrie 2017 a înregistrat suma de 13,13 mil. USD, în creștere cu 22,48% față de anul 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?