Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oamenii de afaceri din Italia investesc în Moldova

16 dec. 2016,, 10:15   Business
5489 1
Бизнесмены из Италии инвестируют в Молдову
Foto: gov.md

Oamenii de afaceri din Republica Italiană sunt interesaţi să investească în ţara noastră datorită poziţionării strategice şi a posibilităţilor de export, atît în spaţiul CSI, cît şi în cel european.


Acest lucru a fost declarat de către Ambasadorul Republicii Italiene la Chişinău, Enrico Nunziata, la întrevederea cu Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul cărea oficialii au discutat despre măsurile luate de Executivul de la Chişinău privind facilitarea activităţii de întreprinzător şi atragerea investiţiilor străine, transmite NOI.md.
Principalele subiecte abordate au fost colaborarea moldo-italiană în domeniul comercial şi social-economic, precum şi posibilităţile de aprofundare a parteneriatului bilateral.

În cadrul discuţiilor, Premierul a mulţumit diplomatului italian pentru eforturile depuse în perioada mandatului său şi pentru contribuţia adusă la promovarea dialogului între cele două state.

De asemenea, Pavel Filip l-a felicitat pe Enrico Nunziata cu prilejul decorării cu medalia „Meritul Civic”, subliniind că această distincţie este un semn de recunoştinţă din partea Republicii Moldova. „Mulţumesc autorităţilor de la Roma pentru asistenţa oferită şi atitudinea pozitivă faţă de diaspora moldovenească în Italia”, a mai spus Prim-ministrul.

La rândul său, Ambasadorul Italiei în Moldova, a apreciat reformele promovate de Cabinetul de miniştri şi progresele înregistrate pe parcursul acestui an, inclusiv semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internaţional, deblocarea finanţărilor externe şi redobândirea încrederii partenerilor de dezvoltare. „Guvernul actual a luat calea accelerată a reformelor şi vă felicit pentru rezultatele palpabile obţinute. Italia va acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în parcursul său european”, a menţionat Enrico Nunziata.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?