Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În ajunul Crăciunului, Jaguar Land Rover prezintă noua locuință a lui Santa Claus

14 dec. 2016,, 07:30   Ştiri Auto
1579 0

Foto: noi.md

Compania JaguarLand Rover și biroul danez de arhitectură LUMO au creat o soluție unică pentru i principalul călător al sezonului de iarnă, prezentând o capsulă – dormitor pentru două locuri, unică în felul său – o unitate rezidențială care încape în portbagajul SUV-ului compact Land Rover Discovery Sport. Pentru a se convinge, că noua casă portabilă îi va plăcea lui Santa , aceasta a fost testată de multiplul cuceritor al Everestului Kenton Cool.
Capsula poate deveni un adăpost de noapte confortabil pentru două persoane adulte la temperatura de -20°C. Grație formei unice de trapez la bază, și geamului mare, care are și funcția de ușă de intrare, dar și cea de acoperiș panoramic, capsula este deosebit de ergonomică și se potrivește perfect pentru contemplarea cerului înstelat și a aurorei boreale. Panoul solar de pe acoperiș permite reîncărcarea smartphone-ului și a tabletei de la conectorii din interiorul capsulei.
La crearea modulului designerii au folosit doar materiale ecologice naturale. Podeaua și cadrul capsulei sunt din pin danez, iar acoperișul și părțile laterale – din placaj stratificat, produs din diferite sorturi de lemn certificat de Consiliul silvicol de curatelă (FSC).
Arhitecții LUMO au colaborat cu inginerii Land Rover, pentru ca noua operă să reflecte perfect principiile designului SUV al brandului. Specialiștii Land Rover au folosit fiecare milimetru al spațiului de 1698 litri din Discovery Sport pentru transportarea capsulei din lemn în stare dezasamblată, iar cutia pentru mănuși, suporturile pentru pahare și compartimentele pentru depozitare din portiere au fost adaptate pentru păstrarea obiectelor mici.
Helen Ali, șefa echipei de lucru asupra interiorului Land Rover: «Ne-am dorit să creăm un modul rezidențial unic și funcțional în spiritul Land Rover. Discovery Sport , spațios și universal, a fost punctul de reper al proiectului. La elaborarea salonului ne gândeam la cumpărători, iată de ce scaunele se pliază la nivelul podelei, zona de marfă este lată și spațioasă, avem și o mulțime de nișe ascunse pentru păstrare . Noua noastră lucrare trebuie să corespundă acelorași principii ».
Mads Lindstrom, partener, LUMO Arkitekter: «Capsula e simplă, funcțională și sigură. Aceasta o face rudă cu Discovery Sport, pentru care este creată. Ea se potrivește și pentru Scoția muntoasă, și pentru litoralul scandinav, iar impactul ei asupra mediului va fi minim în orice condiții ».
Santa Claus va fi primul utilizator oficial al noii opere comune Land Rover - LUMO. Posibil, cu această ocazie el va decide să-și schimbe sania pe un Land Rover Discovery Sport, cel mai comercializat Land Rover «5+2» și numeroase soluții inovatoare de păstarre a obiectelor – inclusiv a darurilor.

«Capsula de iarnă» va fi utilizată în anii imediat următori la diverse evenimente ale brandului Land Rover, și demonstrată în centrele Land Rover Experience din lumea întreagă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?