Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tănase îi răspunde lui Sandu

13 dec. 2016,, 11:21   Politică
5070 2

Foto: facebook.com

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, respinge acuzațiile liderului PAS, Maia Sandu, precum că ședința de astăzi a instanței a fost convocată în mare grabă, comunică NOI.md.


Sandu le-a reproșat membrilor Curții că au decis să organizeze ședința pe marginea validării rezultatele alegerilor în lipsa sa.

„Chiar dacă noi am cerut amînarea ședinței doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească ședința pentru azi. Mare grabă a fost și la Curtea Supremă de Justiție, care a venit ieri cu o decizie negativă în Dosarul diasporei, reușind să redacteze o încheiere pe 21 de pagini într-o singură oră...”, a declarat astăzi Sandu.

În replică, Alexandru Tănase a precizat că partidul Maiei Sandu a fost înștiințat cu cinci zile în urmă despre faptul că urmează să aibă loc ședința de validare a rezultatelor alegerilor. Totodată, Tănase afirmă că ieri dimineață a fost soluționat ultimul litigiu pe marginea încălcărilor semnalate la Curtea Supremă de Justiție, după care CCM a făcut public anunțul despre convocarea ședinței.

„Nu văd temei pentru asemenea învinuiri. Fiecare își stabilește prioritățile cum consideră de cuviință. Dacă este important să pledeze cauza la Curtea Constituțională, vine la CC. Dacă este important să meargă peste hotare, merge peste hotare”, a declarat Tănase.

Președintele Curții le-a reproșat reprezentanților PAS că au depus în mod neregulamentar o cerere de anulare a alegerilor. „În mod normal, Curtea putea respinge această sesizare, care a fost depusă abia astăzi dimineață. Noi am acceptat-o cu titlu de excepție”, a notat Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?