X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Brazii naturali au apărut deja în pieţe

12 dec. 2016,, 23:00   Societate
4449 0

Foto: ebrazi.ro

Febra sărbătorilor cuprinde ușor întreaga țară. Mulți și-au împodobit deja casele în spiritul Crăciunului, în timp ce alții caută să-și cumpere decorațiunile necesare. Cei mai solicitați, în această perioadă, sunt bineînțeles brazii.


În timp ce mulți optează pentru cei artificiali, alții, mai tradiționaliști îi preferă totuși pe cei naturali, care au apărut deja în vânzare, chiar dacă până la sărbători mai este ceva timp.

Primii brazi vii care au apărut pe piață sunt autohtoni, iar prețurile variază în funcție de înălțimea acestora. Spre exemplu, un brad de circa 180 de cm costă în jur de 160 de lei, iar pentru unul de aproape trei metri cumpărătorii vor plăti peste 300 de lei.

Brazii care sunt comercializaţi în ghivece sunt puţin mai scumpi. După sărbători, aceştia pot fi replantaţi şi vor putea fi folosiţi şi în anii următori.

"Avem şi preţuri de la 300 până la 800 de lei, pentru molizi mai mari. Sunt cu rădăcini, se poate de păstrat până în primăvară şi de sădit în grădină. Avem pihtă şi avem şi pini la un preţ de 300 de lei", a precizat un comerciant.

Unii cumpărători spun că preţurile sunt accesibile şi vor opta pentru un brad natural de sărbători.Alţi oameni spun că preferă brazii artificiali. Pensionarii sunt mai rezervaţi în ce priveşte achiziţionarea unui brad, deoarece nu dispun de banii necesari. Anul acesta, "Moldsilva" intenţionează să pună în vânzare 48.000 de pomi.

PUBLIKA.MD atenţionează că tăierea ilegală a brazilor se pedepseşte cu o amendă de până la o mie de lei, plus suma prejudiciului cauzat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?