Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Funcționari publici cer autorităților să le fie majorate salariile

8 dec. 2016,, 13:58   Societate
3345 3

Госслужащие требуют у властей повышения зарплаты
Foto: sindicate.md

Membri ai Consiliului de Tineret al Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice SINDASP au organizat miercuri, 7 decembrie curent, un flashmob în fața Casei Guvernului, unde au cerut majorarea salariilor funcționarilor publici.


Scopul acțiunii a fost de a transmite Guvernului Republicii Moldova un mesaj prin care tinerii solicită întreprinderea unor măsuri concrete pentru funcționarii publici, și anume dublarea salariilor.

Potrivit sindicaliștilor, majorarea preconizată a salariilor în ramură cu circa 10-20% nu va soluționa problemele cu care se confruntă funcționarii, în special tinerii specialiști.

“Noi nu dorim să plecăm din țară, vrem să avem un salariu care să ne asigure un trai decent la noi acasă. Menținerea tinerilor specialiști în instituțiile administrației publice este posibilă doar dacă aceștia vor primi o remunerare corespunzătoare situației social-economice actuale”, a subliniat Victor Secrieru, președintele Consiliului de Tineret din cadrul Federației SINDASP.

Grupul de tineri care au organizat această acțiune de sensibilizare a autorităților au menționat că, în present, trăiesc la limita existenței, iar necesitățile lunare de întreținere sunt mult mai mari decât salariile pe care le primesc.

În cazul în care solicitările tinerilor vor rămâne fără răspuns, aceștia vor utiliza toate mijloacele legale pentru a apăra interesele funcționarilor publici, inclusiv prin organizarea unei greve japoneze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?