Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Masă rotundă cu genericul “Tinerii – sursă de creativitate și inovații în Europa” ©

8 dec. 2016,, 10:50   Business
1950 0
Foto: noi.md

Joi, 17 Noiembrie 2016, în cadrul ASEM a fost organizata o masă rotundă cu genericul “Tinerii – sursă de creativitate și inovații în Europa”.

Aceasta masa rotunda a fost organizată în cadrul proiectului “Jean Monnet Chair on EU Policies towards Innivation, Creativity and Entrepreneurship” (EU2 INNO), coordinator de proiect Dr. Rodica CRUDU., professor Jean Monnet, conferentiar universitar ASEM.

Acest eveniment a inceput cu o prezentare a proiectului EU2INNO, realizată de coordonatorul proiectului.

Invitatul special al acestui eveniment a fost Olesea Solpan Fortuna, Director Global Entrepreneurship Network, Moldova. Dna Solpan Fotuna a realizat cu participantii evenimentului un atelier experimental intitulat „Interacțiunea dintre cercetători și actorii ecosistemului antreprenorial”, la care au participat studenți, tineri cercetători din domeniu.

Scopul atelierului a fost de a stabili o platformă de cooperare între tineri cercetători, cercetători cu experiență și mediul de afaceri și de a consolida ecosistemului antreprenorial în Republica Moldova.

În cadrul atelierului experimental, participanții au fost împărțiți în cinci echipe, ca și cei cinci actori ai Ecosistemului Antreprenorial și au avut sarcina să formuleze argumente care vor fi prezentate reprezentanților unui anumit domeniu.

Evenimentul a continuat cu un concurs intre studenți - „Student Entrepreneur Pitch Competition”, moderată de Maria Ginu-Chisca.

Obiectivul acestui exercițiu a fost să fie implicați studenții, pentru ca să promovam antreprenoriatul, creativitatea și inovația în rândul tinerilor. Ei sunt viitorul țării și trebuie să cunoască care sunt instrumentele și posibilitățile de a aplica cunoștințele acumulate în dezvoltarea antreprenoriatului și a economiei Republicii Moldova.

Șase echipe s-au avântat în concurs, au inclus imaginația și creativitatea în mișcare și au reinventat utilitatea sticlelor de plastic. Ideile concurenților au fost diferite și pline de creativitate și inovație. Aceștia au construit lămpi ecologice, sistem de autoirigare a plantelor, obiecte de vestimentație, obiecte pentru casă, suport pentru plante de cameră.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?