Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon comentează desemnarea lui Harunjen

7 dec. 2016,, 16:42   Politică
10659 13

Dodon comentează numirea lui Harunjen
Foto: noi.md

Președintele ales, Igor Dodon, suspectează că selectarea noului procuror general se face în mare grabă, pentru ca prerogativa desemnării lui în funcție să-i revină lui Nicolae Timofti, comunică NOI.md.


Acesta a precizat că anume din această cauză se tergiversează procedura de validare a rezultatelor alegerilor.

„Se confirmă că din această cauză se tergiversează validarea alegerilor de Curtea Constituțională, ca să nu mă pot opune oficial și real la aceste afaceri politice oligarhice.

Declar că, dacă Timofti va numi un procuror, acesta nu va avea legitimitate nici în fața mea, nici în fața poporului Republicii Moldova. Voi depune toate eforturile pentru a schimba persoana numită cu un alt candidat care va fi ales în baza unui nou concurs public, din afara schemelor oligarhilor de la guvernare”, a comentat politicianul.

Igor Dodon a mai precizat că Nicolae Timofti nu mai are legitimitatea de a lua decizii de importanță majoră pentru țară, cum ar fi numirea procurorului general, în condițiile în care mandatul lui de președinte a expirat.

„Consider că numirea procurorului de către Nicolae Timofti este chiar ilegală, se face în grabă, aproape pe furiș, ca și votarea actualului guvern Filip. Nici actualul consiliu al procurorilor nu are credibilitate. El este subordonat guvernării și în acest mod se denaturează însuși sensul de reformare a procuraturii. Să vedem dacă Timofti va demonstra caracter măcar pe final de mandat și va refuza să participe la acest abuz evident”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?