Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Poziția lui Sandu referitor la înaintarea lui Harujen în fruntea procuraturii

7 dec. 2016,, 16:40   Politică
8246 13

Foto: pan.md

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu, vine cu o reacție la decizia Consiliului Superior al Procurorilor, de al desemna pe Eduard Harunjen candidatul la funcția de Procuror general, relatează NOImd.


Într-o postare pe o rețea de socializare, Sandu a spus că prin numirea lui Harunjen, guvernarea a decis să amîne lupta împotriva corupției cu 7 ani.

“Un Consiliu Superior al Procurorilor ilegal a făcut un concurs mimat și a "ales" un nou-vechi procuror, care, din întâmplare, este şi şeful membrilor comisiei de selectare. Dacă Harunjen e numit în funcție, vom avea în continuare o procuratură subordonată politic, neputincioasă în fața corupției mari. Oricît de serioase ar fi reformele anunțate de această guvernare, politica de cadre trădează adevăratul sens al acestora” a spus aceasta.

Precizăm, din cei șase candidați la funcția de procuror general, Eduard Harunjen a fost desemnat cîștigătorul concursului. Cîștigătorul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon susține la rîndul său că noul procuror general va fi numit de președintele Nicolae Timofti, lucru pe care îl consideră ilegal, în condițiile în care mandatul acestuia a expirat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?