Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina a anulat hotărîrea privind extrădarea lui Platon în Moldova (DOC)

7 dec. 2016,, 09:18   Politică
4918 6
Foto: omg.md

Curtea de Apel Kiev a adoptat decizia, potrivit căreia Veaceslav Platon (Kobalev), închis în penitenciarul de la Chișinău, a fost extrădat ilegal din Ucraina în Moldova.


Agenția OMEGA a făcut rost de hotărîrea Curții de Apel Kiev, prin care decizia Judecătoriei sectorului Pecersk de la Kiev privind extrădarea lui Veaceslav Platon (Kobalev) în Moldova a fost declarată nulă.

Potrivit hotărîrii Curții de Apel Kiev, decizia Judecătoriei sectorului Pecersk privind extrădarea lui emisă la 29 august a fost anulată și urmează să fie reexaminată.

Decizia Curții de Apel nu poate fi contestată și a fost anunțată la 5 decembrie.

Se cunoaște că această hotărîre a fost prezentată Curții de Apel Chișinău, care acum urmează să decidă în ce condiții legale Platon, care este un cetățean ucrainean, a fost extrădat în Moldova, unde este acum închis.

Anterior, Platon a comunicat că el a fost transportat de la Kiev la Chișinău cu un avion charter. Ulterior a devenit cunoscut faptul că controversatul businessman, cu o reputație dubioasă, a fost adus cu aeronava Gulfstream G200 Galaxy cu numărul T7-PRM, care a aterizat la Chișinău pe 29 august, la ora 22.00. MAI al Moldovei a comunicat că acest zbor a costat doar 1690 de dolari, în ciuda faptului că astfel de călătorii aeriene costă cîteva zeci de mii de euro.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?