Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gaţcan cu clubul “Rostov” “au schimbat” LC pe Liga Europei

7 dec. 2016,, 09:30   Sport
57604 0
Гацкан c«Ростовом» «променяли» ЛЧ на Лигу Европы
Foto: twitter.com

Echipa “Rostov”, al cărei căpitan este originarul din Moldova Alexandru Gaţcan, în turul şase al etapei pe grupe la fotbal a Ligii Campionilor (LC) a remizat în deplasare cu “PSV”.


În meciul, care a avut loc în seara zilei de 6 decembrie în Olanda, n-a fost marcat nici un gol. Aceasta s-a dovedit a fi suficient pentru ca “Rostov”, care demult şi-a pierdut şansele de a se califica în play-offul LC, să cîştige “bilet” în 1/16 de finală ale Ligii Europei (LE), comuncă NOI.md.

“Rostov” din Rusia a devenit unul dintre cele opt cluburi, care s-au situat în grupele lor pe locul trei, ceea ce le permite să evolueze într-un turneu de rang inferior – LE. În grupa “D” unicul adversar al echipei lui Alexandru Gaţcan în disputa pentru “biletul” multrîvnit a fost clubul “PSV”, cu care urma să joace în turul final al etapei pe grupe a LC. Jocul s-a desfăşurat cu intensitate egală şi nici una dintre echipe n-a permis să se marcheze în poarta sa.

Remiza fără goluri i-a permis clubului “Rostiv” să se califice în play-offul LE, în timp ce favoriţii grupei “D”, “Bavaria” şi “Atletico”, au jucat la Munchen. Aceste echipe deja după turul 4 şi-au asigurat calificarea în play-offul LC, aşa că lupta între ele a avut loc doar pentru primul loc în cvartet. După înfrîngerea în turul 5 în meciul cu “Rostov”, bavarezii au pierdut şansele să se afle în fruntea grupei, din care motiv meciul cu “Atletico” a pierdut importanţa pentru turneu. Clubul german însă a dominat pe teren pe parcursul întregului meci şi a reuşit să marcheze adversarilor un gol. Autorul ei a fost stranierul polonez al “Bavariei” Robert Lewandowski.


În grupa “A” deţinători ai două bilete în play-offul LC au devenit cunsocuţi pînă la turul final. Clubul englez “Arsenal” şi cel francez “Paris Saint-Germain” puteau să nu-şi facă griji pentru rezultatul din turul şase, cu atît mai mult că ele urmau să joace nici pe departe cu cei mai puternici adversari. “Paris Saint-Germain” însă n-a reuşit să cîştige, jucînd cu clubul bulgar “Ludogorets” cu scorul de 2:2. “Arsenal”, la rîndul său, a zdrobit adversarii elveţieni din “Basel” cu scorul de 4:1 şi s-a situat pe primul loc în grupă.

O dispută grea pentru al doilea bilet în play-offul LC s-a desfăşurat în grupa “B”, unde “Benfica” şi “Beşiktaş” pînă în ultimul moment erau la egalitate în tabela clasamentului. În meciurile lor din turul şase ele au pierdut. Clubul “Benfica” a cedat liderului grupei – “Napoli” – cu scorul de 1:2, iar “Beşiktaş” a pierdut sensational în meciul cu “Dinamo”, Kiev cu scorul de 0:6. Din contul avantajului de un punct, pe care îl avea clubul portughez, “Benfica” s-a calificat în 1/8 de finală ale LC, iar “Beşiktaş” va juca în play-offul LE.

“Barcelona “ în grupa “C” şi-a demonstrat superioritatea față de adversarii din grupă, zdrobind “Borussia”, Mönchengladbach cu scorul de 4:0. Vedeta echipei, Lionel Messi, a punctat un gol şi continua să fie cap de serie în tabela marcatorilor LC cu 10 goluri la activ. Clubul spaniol a cîştigat în cinci meciuri din şase, ceea ce i-a permis să se deplaseze din grupă de pe primul loc. “Manchester City”, care a jucat la egalitate cu clubul “Celtic”, s-a menţinut pe locul doi şi, de asemenea, şi-a asigurat calificarea în play-off. “Borussia”, care s-a situat pe locul trei, îşi va continua evoluţia în 1/16 de finală ale LE.

În seara zilei de astăzi, 7 decembrie, vor avea loc cele opt meciuri restante după turul şase al etapei pe grupe a LC. În meciul central “Real” va găzdui la Madrid clubul “Borussia”, Dortmund. “Lyon” se va întîlni cu “Sevilla” şi se va strădui să obţină în turul final bilet din grupa “H” în play-offul LC. Clubul “Monaco”, care deja şi-a asigurat calificarea în 1/8 de finală ale LC, va juca cu “Bayer”, care în confruntarea prin corespondenţă cu "Tottenham" va disputa al doilea bilet din grupa “E”.

După finalizarea tuturor meciurilor vor deveni cunoscute toate cele 16 cluburi, care s-au calificat în play-offul LC. Tragerea la sorţi pentru desemnarea perechilor participante la meciurile din 1/8 de finală va avea loc la sediul UEFA la 12 decembrie. Cele 16 cluburi rămase în turneu şi împărţite în perechi vor disputa calificarea în sferturile de finală ale principalului turneu al cluburilor din Europa în două meciuri, care vor avea loc la finele lunii februarie şi începutul lui martie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?