X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Asociaţia Micului Business nu este impresionată de decizia Guvernului

6 dec. 2016,, 16:00   Business
3508 5
Ассоциация малого бизнеса не удовлетворена решением правительства
Foto: infotag.md

Asociaţia Micului Business din Moldova nu este impresionată de decizia Guvernului de a prelungi activitatea antreprenorială în bază de patentă pentru doi ani şi aşteaptă hotărîrea Parlamentului.


Preşedintele Asociaţiei, Eugen Roşcovan, a spus că "la şedinţa Consiliului economic de pe lîngă Prim-ministru a fost luată decizia ca activitatea în bază de patentă să fie prelungită cu cinci ani, iar costul patentei va fi majorat pînă la nivelul inflaţiei. Însă luni, la şedinţa Guvernului, a fost luată o altă decizie".

Potrivit lui, deţinătorilor de patentă le convine mai mult varianta proiectului de lege care a fost transmis Parlamentului spre examinare în luna mai. Această variantă anulează interdicţia de a activa în bază de patentă.

"Noi nu am anulat acţiunea de protest, ci doar am amînat-o. Am avut o înţelegere cu prim-ministrul precum că deţinătorii de patentă deocamdată nu vor ieşi la proteste, iar premierul, la rîndul său, în decurs de două săptămîni va lua o hotărîre şi ne va da un răspuns", a spus preşedintele Asociaţiei Micului Business.

Potrivit lui, "această săptămînă este una finală şi hotărîtoare".

În mai 2016, Ministerul Economiei a înaintat Guvernului propunerea de a examina oportunitatea menţinerii pe viitor a patentei de întreprinzător. În iunie 2016, Institutul Naţional de Cercetări Economice din Moldova a prezentat Ministerului Economiei rezultatele studiului "Activitatea economică în bază de patentă: analiza de ţară şi bunele practici internaţionale". Studiul recomandă Ministerului să examineze toate recomandările, printre care şi introducerea obligativităţii pentru întreprinderile micului business de a elibera bonuri. În mai 2016, deputaţii Partidului Socialiştilor au propus Parlamentului spre examinare un proiect de lege privind anularea interdicţiei la activitatea în bază de patentă. Deţinătorii de patentă au protestat de numeroase ori în faţa Guvernului, solicitînd anularea interdicţiei. În noiembrie 2016, părţile au ajuns la un compromis şi Guvernul, în decurs de două săptămîni, trebuia să ia o hotărîre, iar deţinătorii de patentă s-au obligat să nu desfăşoare proteste în această perioadă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?