Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ciubaşenco şi adepţii „PN” au ieşit în apărarea lui Usatîi

2 dec. 2016,, 12:20   Societate
7432 2
Чубашенко и сторонники «НП» вышли в защиту Усатого
Foto: facebook.com

Un grup de adepți ai „Partidului Nostru” („PN”), în frunte cu vicepreședintele lui, Dumitru Ciubașenco, au ieșit la o acțiune de protest în fața sediului Judecătoriei Rîșcani.


Judecătorii astăzi, 2 decembrie, examinează solicitarea avocaților lui Renato Usatîi, care cer să fie calificată drept ilegală reluarea urmăririi penale a clientului lor. În fața adepților au luat cuvîntul vicepreședinții „PN” Dumitru Ciubașenco și Ilian Cașu, comunică NOI.md.

Protestatarii au cerut retragerea acuzațiilor la adresa lui Renato Usatîi și au venit la sediul Judecătoriei Rîșcani cu bannere în limbile moldovenească și rusă. Pe bannere erau inscripțiile: „Vrem justiţie corectă”, „Insistăm pe alegeri anticipate parlamentare”, „Jos mîinile de pe Usatîi”, „Întoarceți-l pe Renato acasă” și altele. Periodic protestatarii scandau „Rușine”, acuzînd autoritățile de persecuție dură a oponenților politici.

În fața celor adunați a luat cuvîntul Dumitru Ciubașenco, numit la finele lunii noiembrie vicepreședinte al „PN”. „Noi astăzi sîntem martori ai judecării rușinoase a celor care nu vor să se împace cu nedreptatea și dictatura. Cu regret, protectorii occidentali continuă să susțină crimele împotriva libertății de expresie, care după alegerile prezidențiale au început să se simtă și mai neconfortabil. Noi ne confruntăm cu persecutarea oponenților politici Renato Usatîi, Felix Grincu, Ana Ursachi și multor altora care luptă pentru respectarea libertăților politice. Noi nu putem să ne abandonăm camarazii la jumătate de cale și vedem doar o singură soluție – stabilirea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Ciubașenco.

Amintim că Judecătoria Centru, la 24 octombrie, a adoptat decizia de a emite mandat de arest preventiv pe 30 de zile pe numele liderului „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi. El a fost, de asemenea, dat în căutare internațională. Organele procuraturii îl suspectează pe Usatîi de comanda asasinării bancherului rus Gherman Gorbunțov, fost proprietar al „Universalbank”. Avocații liderului „PN” au formulat recurs împotriva deciziei instanței. Pe 1 noiembrie Curtea de Apel Chișinău a respins acest recurs.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?