Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Protest în fața Primăriei: Vremea deportărilor a trecut

2 dec. 2016,, 11:20   Capitala
4515 3
Protest în fața Primăriei: Vremea deportărilor a trecut
Foto: realitatealive.md

Un grup de locatari ai unui cămin al USM, angajați ai Căii Ferate din Moldova (CFM) au protestat în fața Primăriei Municipiului Chișinău, deoarece sînt forțați să părăsească apartamentele în care locuiesc, informează NOI.md.


Înarmați cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Nu vrem să fim evacuați. Vremea deportărilor a trecut. Respectați-ne dreptul la locuință”, „Vreau să trăiesc, nu să mă tem!”, „Ne vrem casa înapoi”, „CFM+CMC+PL=MAFIA”, persoanele speră ca autoritățile să reacționeze la problemele lor.

Locatarii căminului în cauză susțin că se trezesc în apartamente cu reprezentanți ai CFM, care îi forțează să părăsească propriile locuințe, iar recent au fost scoși de la evidență. Mai mult, le-a fost schimbată adresa blocului, iar acum, cînd au nevoie de serviciile ambulanței, poliției sau pompierilor, aceștia intervin foarte greu, deoarece nu găsesc adresa solicitată.

„Ani de zile vrem să privatizăm aceste apartamente, dar nu ne permit. Acolo este un interes foarte mare din partea cuiva! Din 2014 ne judecăm cu angajații Căii Ferate și fără niciun rezultat, dosarul se tergiversează pînă în prezent”, a menționat o protestatară.

La fel, protestatarii menționează că nimeni dintre reprezentanții administrației publice locale și ai CFM nu vin personal să discute cu ei, ca să ajungă la un numitor comun, dar nu le-a fost comunicat niciun termen anume pentru părăsirea apartamentelor. Locatarii sînt extrem de nemulțumiți de faptul că ani de zile lucrează la CFM, iar acum se trezesc fără acoperiș deasupra capului.

„Ne-am săturat să umblăm din instanță în instanță. Sperăm că măcar noul președinte ales, Igor Dodon, să ne ajute să rezolvăm problema noastră”, a adăugat o altă protestatară.


Alina Popescu-Para

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?