Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De ce unele companii aleg IT outsourcingul

30 noi. 2016,, 16:15   Ştiinţă şi IT
2784 0
De ce unele companii aleg IT outsourcing?
Foto: itproportal.com

Datorită dezvoltării rapide a tehnologiei informaționale în secolul XXI, outsourcingul IT a primit o răspândire largă și a devenit o direcție populară în business.


Acest serviciu permite organizațiilor să reducă costul de proprietate al infrastructurii informaționale, reducând astfel cheltuielile activităților neprioritare ale companiei.

IT outsourcing se referă la transferul parțial sau total al lucrărilor de suport, întreținere și modernizare a infrastructurii IT către companii externe, pentru care executarea unor astfel de lucrări este o activitate de bază. IT outsourcing este răspândit între companii tinere, care cresc, însă nu doresc să-și extindă personalul IT. Principale avantaje ale acestui serviciu sunt: posibilitatea de a permite companiei să se concentreze asupra sarcinilor de bază, capacitatea de a controla și de a reduce costurile IT și îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor IT datorită experienței acumulate a contractantului.

În conformitate cu una dintre cele mai răspândite clasificări de IT outsourcing se distinge outsourcing de resurse, funcții și strategie. Outsourcing de resurse se referă la utilizarea și gestionarea de către client a resurselor IT externe. Outsourcing de funcții presupune că compania-client transmite sub controlul contractantului funcții, stabilind următoarele criterii: timpul de reacție la diferite incidente, frecvența întreținerii preventive, timpul de recuperare după eșec, etc. Externalizarea strategică se realizează prin transferul complet a întregii infrastructuri IT a companiei către o companie terţă.

În acest context, compania DAAC System Integrator oferă o gamă largă de servicii de IT outsourcing pe piața Republicii Moldova. DAAC System Integrator oferă întreținerea completă a infrastructurii IT: stațiilor de lucru, echipamentelor de imprimare, echipamentelor de rețea, serverelor și sistemelor de stocare a datelor. În cadrul serviciilor de IT outsourcing, compania desfășoară audite a stării sistemelor IT, reparația echipamentului, întreținerea regulată și monitorizarea sistemelor, configurarea softului, precum și consultanță utilizatorilor. Serviciile sunt efectuate în conformitate cu condițiile de deservire stabilite în contract (Service Level Agreement - SLA). Astfel, pentru o plată fixă lunară, clienții companiei DAAC System Integrator pot delega toate responsabilitățile și riscurile IT către o companie specializată.

Compania DAAC System Integrator are un număr mare de certificate de conformitate cu standarde internaționale în domeniul managementului calității, securității informaționale, managementului de proiecte, calității de suport clienților și etica de afaceri (ISO 9001, ISO 27001, PMP / PMI, ITIL / ITSM, BWBB, TRACE). Certificarea companiei DAAC System Integrator dovedește Clienților și Partenerilor competitivitatea și competența companiei și asigură o cooperare stabilă și înaltă calitate a serviciilor prestate.

Detalii pe http://outsourcing.integrator.md/.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?