X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Trump are un candidat nou la funcția de secretar de stat

29 noi. 2016,, 20:00   Externe
2248 0

У Трампа появился новый кандидат на должность госсекретаря
Foto: segodnya.ua

Republicanul Donald Trump s-a declarat impresionat luni seara, în urma întîlnirii cu generalul David Petraeus, un fost comandant al trupelor americane din Irak, care şi-a dat demisia în urmă cu patru ani de la conducerea Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).


Agenţii FBI au descoperit că generalul avea o relaţie extramaritală cu autoarea propriei sale autobiografii şi i-a transmis acesteia informaţii secrete, fiind condamnat ulterior la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 100.000 de dolari, transmite Reuters.

”Tocmai m-am întîlnit cu generalul Petraeus - extrem de impresionat”, a scris Donald Trump pe Twitter la scurt timp după finalizarea discuţiei de o oră cu Petraeus.

Generalul este considerat favorit pentru poziţia de secretar de stat în noua administraţie republicană, însă Donald Trump ar putea să-l trimită şi la conducerea Pentagonului.

David Petraeus a condus trupele americane atît în Irak, cît şi în Afganistan. Însă, procurorii americani l-au condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce acesta a pledat vinovat la acuzaţiile de retragere şi reţinere neautorizată de informaţii secrete, pe care le-a transmis amantei sale Paula Broadwell.

Un al doilea favorit pentru poziţia de secretar de stat este republicanul Mitt Romney.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?