Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin comentează posibilitatea creării unei coaliții de centru-stînga

28 noi. 2016,, 11:55   Politică
5265 11

Foto: noi.md

Vladimir Voronin susține că PCRM nu este interesat să se alăture unei eventuale coaliții parlamentare de centru-stînga, notează NOI.md.


Deși admite că o astfel de coaliție este necesară, politicianul spune că nu vede la ora actuală ce forțe politice ar putea face front comun pe flancul de stînga.

„La drept vorbind, trebuie de judecat de cine ar putea fi creată această coaliție, de care forță. Eu și pînă la președinție, și în anii președinției, avînd majoritate constituțională în Parlament, de 71 de deputați, și fiind deja în postura de președinte, am încercat de cîteva ori să discut cu cei care se numesc partide de stînga referitor la o coaliție, la ceva constructiv, toți împreună. Știți cu ce se termină toate întrevederile și discuțiile? Doar curiozitate – al cîtelea va fi el în listă în viitorul Parlament”, a remarcat Voronin într-un interviu pentru tribuna.md.

Liderul comuniștilor a mai explicat de ce formațiunea sa nu ar putea face coaliție nici cu socialiștii. „Că este necesar este una, dar nu este posibil. Este necesar într-adevăr să creăm un front unic al forțelor de stînga, dar eu nu văd aceste forțe. Să-i luăm pe socialiști, care, de fapt, după denumire, ar fi normal să fie de stînga. Pentru ce să ne unim cu ei? Să fim trenul care să-i purtăm pe drumurile puterii. Nu, nu e cazul.

PSRM nu are structuri în teritoriu. Comuniștii lucrează cu alegători în aceste sectoare electorale, cunosc alegătorii în față, discută problemele, răspund la întrebări. PSRM nu are organizații în teritoriu pe orizontală, ei au pe verticală, adică mun. Chișinău, raioane, dar organizații ramificate nu au”, a adăugat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?