Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon, despre organizarea alegerilor peste hotare

24 noi. 2016,, 12:56   Politică
3749 30

Dodon, despre organizarea alegerilor peste hotare
Foto: noi.md

Fostul lider PSRM susține că peste hotarele țării, la alegeri, urmau a fi deschise 268 de secții de votare, și nu 100, așa cum au decis autoritățile, notează NOI.md.


Igor Dodon și-a expus punctul de vedere asupra acestui subiect într-un articol postat pe blogul său. Potrivit lui, conform datelor oficiale, în afara ţării se află cu traiul 805 mii de cetăţeni și, pornind de la formula „cel puţin 1 secţie de votare la 3000 de alegători”, formulă prevăzută în Codul electoral, în străinătate urmau să fie organizate 268 de secţii. Acesta afirmă că, luînd în calcul datele oficiale ale MAEIE, pe teritoriul Rusiei urmau să fie deschise 159 de secţii de votare, în timp ce în celelalte ţări urmau să fie organizate 108 secţii.

Acesta și-a acuzat oponenții politici de faptul că au politizat excesiv problema votului din diasporă. „Oponenţii mei sînt interesaţi nu de dreptul la vot al cetăţeniilor Republicii Moldova şi asigurarea respectării acestui drept, ei sînt interesaţi de voturile diasporei doar în cazul unei distribuiri favorabile a secţiilor de votare – conducîndu-se în exclusivitate de propriile beneficii electorale. Doi ani în urmă, acest subiect nu prezenta interes pentru politicienii de dreapta. Ei au decis să abordeze tema în cauză doar după ce au pierdut alegerile pe teritoriul Moldovei”, a menționat Dodon referitor la problema votului în diasporă.

Potrivit lui, trezește anumite îngrijorări și faptul că au fost înregistrate mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare în ţările UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?