X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pictorul Mihai Grecu, comemorat la Chișinău printr-o expoziție (VIDEO)

24 noi. 2016,, 10:17   Societate
4459 0

Foto: moldpres.md

La 22 noiembrie s-au împlinit 100 de ani de la nașterea marelui pictor moldovean Mihai Grecu.


Cu acest prilej, la Muzeul Național de Artă a fost vernisată o expoziție a lucrărilor maestrului, informează NOI.md.

În cadrul evenimentului au fost prezenți fiica lui Mihai Grecu, Tamara, colegi de breaslă, prieteni, oficiali și persoane care pur și simplu admiră arta pictorului. Cei prezenți au avut posibilitatea să urmărească 60 de lucrări realizate de artist în perioada anilor 1956-1987.

Solicitat de NOI.md, directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbîrnea, a menționat că această expoziție este un omagiu adus artistului Grecu. „În această zi, Grecu ar fi împlinit 100 de ani de la naștere, ce bine ar fi fost să fie astăzi cu noi! Mihai Grecu a fost un artist care a influențat întreg arealul ex-sovietic, dar în special s-a remarcat ca un artist care nu se conforma cerințelor estetice”, a adăugat Zbîrnea.

Tamara Grecu s-a arătat mulțumită de organizarea expoziției și de faptul că Mihai Grecu nu este uitat, dar continuă să trăiască prin picturile sale: „Vreau să rămînă viu prin operele sale, prin cărțile care se scriu despre el și prin expoziții. Bravo Muzeului că a păstrat aceste lucrări, că le-a înrămat! Eu sînt mulțumită”, a remarcat fiica regretatului pictor.

Cu acest prilej, Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) a instituit medalia „Mihai Grecu” și a fost înmînată celor care promovează în continuare creația maestrului: familiei artistului plastic – Tamara Grecu și Dumitru Peicev, vicepreședintelui UAP și Muzeului Național de Artă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?