Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cine este moldoveanul care deține o Fabrică de spumante în Italia (FOTO)

21 noi. 2016,, 17:30   Business
6018 3

Кто молдаванин, которому принадлежит Завод игристых вин в Италии (ФОТО)
Foto: agora.md

Pe o coastă a orăşelului Conegliano, în localitatea Vazzola, din Italia se întind domeniile Contarini - proprietate deţinută de moldoveanul Vasile Dragan.


Vasile Dragan a cumpărat Contarini în 2013, prin intermediul unei companii ruse - „Игристые Вина”, pe care o deține moldoveanul. În momentul achiziţiei, Contarini era printre primele trei cele mai mari Fabrici de Prosecco din Italia, scrie bloggerul Andrei Cibotaru pe blogul său Finewine.

În momentul achiziţiei, Contarini producea 26 mil de sticle de vin pe an, în mare parte din gama ieftină. Noul acţionar a schimbat strategia: a redus 80% din producţie, concentrîndu-se doar pe vinuri spumante de calitate. Peste trei ani, capacitatea de producţie a crescut la 15 mil sticle de spumante de calitate.

Au urmat investiţii de milioane în retehnologizarea întreprinderii. Din 2013, de cînd a fost preluată Contarini, acţionarul nu și-a ridicat dividendele, toate profiturile fiind reinvestite în companie.

Din 31 de angajaţi, 5 sînt din Republica Moldova, inclusiv,oenologul Sergiu Scobioală, un tînăr cu experienţă bogată la multe companii de vinificaţie de talie mondială. În 2015, Contarini a îmbuteliat 10 milioane de sticle, iar pentru acest an este estimată o producţie de 12 mil de sticle.

În 2014, vinurile Contarini au fost premiate cu două medalii la concursul Mundus Vini - una dintre cele mai importante competiţii vinicole la nivel mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?