X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Pentru funcţia de preşedinte al Transnistriei vor lupta şapte candidaţi

21 noi. 2016,, 13:11   Politică
5314 1
За пост президента Приднестровья поборются семь кандидатов
Foto: polittech.org

În buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din 11 decembrie din Transnistria vor fi incluse numele a şapte candidaţi.


Decizia a fost luată la sfîrşitul săptămînii trecute, în cadrul şedinţei CEC, cînd a fost înregistrat ultimul candidat - Irina Vasilachii.

Potrivit site-ului CEC-ului autoproclamatei RMN, preşedintele acesteia, Elena Gorodeţkaia, a spus că în această săptămînă va fi aprobat textul buletinului şi peste 10 zile se va purcede la elaborarea buletinelor.

„Am discutat gradul de protecţie a buletinelor de identitate, precum şi măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a asigura votarea secretă. De asemenea, am luat o hotărîre referitoare la cerinţele faţă de ecusonul observatorilor în ziua alegerilor. Acesta nu trebuie să conţină elemente de agitaţie pentru un anumit candidat", a menţionat ea.

Potrivit ei, tot în această săptămână vor fi transmise listele cu alegători către comisiile electorale de la secţiile de votare.

„Aşteptăm alegătorii să-şi verifice datele personale. În prezent, comisiile completează invitaţiile pentru alegători. Acestea vor fi expediate în fiecare casă, pentru ca oamenii să vină, să se găsească în liste şi să participe la vot", a spus ea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?