X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Reducerea la achitarea impozitului pe bunurile imobiliare a fost anulată

18 noi. 2016,, 13:30   Societate
4996 4
Жителей Молдовы лишат скидки по оплате налога на недвижимость
Foto: mail.ru

În Republica Moldova va fi anulată reducerea de 15% la achitarea sumei impozitului pe bunuri imobiliare în volum integral pînă la 30 iunie a anului în curs, comunică NOI.md.


Acest lucru este prevăzut de proiectul politicii bugetar-fiscale pe anul 2017, aprobat de Guvern.

Potrivit Ministerului Finanţelor, amendamentele au fost propuse în vederea asigurării autonomiei financiare pentru autoritățile administrației publice locale şi majorării încasărilor la buget. Se planifică că excluderea dreptului contribuabililor de a beneficia de dreptul la o reducere cu 15% a sumei impozitului pe bunurilor imobiliare în volum integral pînă la 30 iunie va aduce suplimentar la buget circa 30 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor afirmă că, la momentul actul, în Moldova se află în vigoare un sistem generos de reduceri pentru achitarea timpurie a impozitelor pe proprietate, contribuabilii beneficiind de o reducere de 15% dacă fac plata cu cel puțin șase săptămîni înainte de termenul limită de plată pentru primele șase luni.

În conformitate cu legislaţia în vigoare a Moldovei, impozitul pe bunurile imobiliare şi cel funciar este achitat de persoanele fizice şi juridice în părţi egale cel tîrziu la 15 august şi 15 octombrie ale anului fiscal în curs. Totodată, contribuabilii care achită toată suma angajamentelor anuale la impozitul funciar şi impozitul pe imobil în termen pînă la 30 iunie beneficiază de dreptul la o reducere cu 15% a sumei impozitului ce urmează a fi achitat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?