Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele CEC despre demisia sa

15 noi. 2016,, 15:51   Politică
6470 5

Foto: moldpres.md

Șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, susține că solicitarea cu privire la demisia sa, înaintată de un grup de alegători, are o conotație politică și nimic mai mult, comunică NOI.md.


„Nu vreau să comentez solicitările de ordin politic”, a declarat astăzi Russu, după ce a fost întrebată de jurnaliști dacă își va prezenta demisia.

În ceea ce privește petiția înaintată de liderul PAS, Maia Sandu, și susținătorii săi cu privire la declararea nulității alegerilor, președintele CEC a precizat că autoritatea competentă în clarificarea acestui subiect este Curtea Constituțională.

„Dacă vorbim de legalitatea alegerilor din Moldova, reiterez că autoritatea competentă de a confirma și infirma legalitatea scrutinului este Curtea Constituțională. Acum are loc procedura de recepționare a tuturor documentelor electorale în original, după care vom veni cu totalizarea scrutinului și toate materialele vor fi remise Curții Constituționale”, a explicat Russu.

La ședința de astăzi a CEC, unul dintre membrii Comisiei, Sergiu Gurduza, a propus să fie inclus pe ordinea de zi demersul cu privire la demisia președintelui, propunerea însă a fost respinsă. „Poate ar fi cazul să examinăm petiția online, prin care se cere demisia conducerii CEC pentru neglijare gravă și îngrădirea dreptului la vot al cetățenilor de peste hotare. Este o petiție semnată de 18.392 de petiționari. Este o cifră care ne obligă să examinăm acest demers”, a spus Gurduza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?