X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Observatorii OSCE: Turul II de scrutin a fost "corect şi democratic"

14 noi. 2016,, 16:32   Politică
6066 4
Миссия наблюдателей ОБСЕ: Выборы были "корректными и демократичными"
Foto: infotag.md

Misiunea de observatori OSCE (BIDDO) consideră că turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova a fost unul "corect şi democratic".


Ei și-au expus opinia luni, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au prezentat rezultatele monitorizării alegerilor.

„Alegerile au fost corecte şi democratice, iar votarea a fost bine organizată, conform legii. Cetăţenii nu au fost limitaţi cu nimic în procesul votării” a subliniat şefa Delegaţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Elisabeth Schneider-Schneiter.

Şefa Misiunii, Arta Dade, a menţionat că "procedura de votare în ziua alegerilor s-a desfăşurat destul de calm şi organizat". Potrivi ei, membrii secţiilor de votare au demonstrat o bună cunoaştere a procedurii de votare.

"Sistemul SAISE a funcţionat eficient practic la toate secţiile monitorizate, deşi au fost înregistrate probleme în asigurarea cu energie electrică, din cauza condiţiilor meteo. Însă deficienţele au fost înlăturate operativ", se menţionează în raportul de monitorizare.

În opinia observatorilor, "cetăţenii au avut deplina posibilitate de a-şi exprima preferinţele referitoare la noul şef al statului".

"Organele electorale administrative şi-au îndeplinit obligaţiunile în mod profesionist şi transparent, iar mersul votării şi numărarea voturilor au fost evaluate, în general, pozitiv. Campania electorală, care s-a desfăşurat în contextul dificultăţilor economice şi atmosferei de neîncredere, a fost una competitivă, iar drepturile fundamentale au fost respectate", menţionează observatorii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?