Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Băncile din Moldova vor fi supuse unui control total

10 noi. 2016,, 16:30   Economie
3750 1
Банки Молдовы ждет тотальный контроль
Foto: mail.ru

Guvernul și Banca Națională a Moldovei s-au angajat, în cadrul noului program cu FMI, să efectueze un control total în toate băncile din țară pînă la sfîrșitul anului 2017 și să identifice proprietarii finali ai acestora pînă la sfîrșitul lunii iunie 2017, informează NOI.md.


Într-o scrisoare adresată conducerii FMI cu privire la noul program de finanțare se menționează că în cele mai mari trei bănci din țară („Moldova-Agroindbank”, „Moldindconbank” și „Victoriabank”), aflate sub supravegherea specială a BNM, pînă la 28 februarie 2017 urmează să fie evaluat progresul implementării măsurilor prevăzute în planul de redresare a instituțiilor. Ulterior, băncile vor fi scoase de sub regimul de supraveghere specială. Pînă la sfîrșitul lunii martie 2017, vor fi întreprinse măsuri adecvate în privința băncilor care nu corespund cerințelor.

Băncile care ocupă locurile 4 și 5 în topul băncilor din Moldova și care nu sînt filiale ale unor grupuri bancare străine vor fi supuse controlului pînă la sfîrșitul lunii mai 2017, iar celelalte bănci – pînă la sfîrșitul lunii decembrie 2017.

Autoritățile Moldovei s-au angajat să identifice proprietarii beneficiarilor finali ai celor mai mari trei bănci din țară pînă la sfîrșitul lunii decembrie 2016. Proprietarii beneficiarilor finali ai băncilor care ocupă locurile 4 și 5 în topul băncilor din Moldova și care nu sînt filiale ale unor grupuri bancare străine vor fi identificați pînă la sfîrșitul lunii martie 2017, iar ai restului băncilor – pînă la sfîrșitul lunii iunie 2017.

Reprezentanții Guvernului și ai Băncii Naționale a Moldovei au menționat că în cadrul BNM a fost creată o structură specială pentru monitorizarea acționarilor băncilor comerciale. Totodată, a fost atins un progres semnificativ în ărocesul de selectare a sistemului informațional pentru înregistrarea, monitorizarea și analizarea acționarilor și părților care au legături cu ei. Se preconizează că acest sistem va fi funcțională integral pînă la sfîrșitul lunii decembrie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?