X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Lupta cu corupţia rămîne „o prioritate absolută” a parlamentului

10 noi. 2016,, 11:55   Politică
2685 1
Канду: Борьба с коррупцией остается "абсолютным приоритетом" парламента
Foto: noi.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că lupta cu corupţia rămîne "o prioritate absolută" a Parlamentului.


El a făcut acest lucru joi, la forumul "Reforma justiţiei şi lupta cu corupţia în perspectivă europeană", la care participă reprezentanţi ai Ministerelor Justiţiei, ai procuraturilor şi ai altor organe de drept din Moldova şi România.

"În pofida faptului că la noi, dar şi în România, se desfăşoară campania electorală, reforma justiţiei rămîne pe agenda zilei. Trebuie ca această platformă să fie una regulată, pentru ca Moldova să poată prelua experienţa României în reformarea justiţiei", a spus Candu.

El a amintit că după anul 2009 reforma justiţiei a fost declarată drept prioritară şi trebuie analizat ce s-a făcut pînă acum şi ce încă urmează de făcut.

„Cu regret, implementarea reformelor a fost tergiversată, iar nivelul încrederii în organele de justiţie a scăzut. Noi, politicienii, nu am putut da dovadă de voinţă politică pentru a merge pe această cale. Dar noi nu mai avem timp şi nici motive pentru a tergiversa reformele în justiţie. În acest an noi ne-am mobilizat, am lucrat mult pentru a crea o justiţie independentă, eficientă şi corectă", a spus spicherul.

El a vorbit despre legile adoptate de Parlament, despre reformarea procuraturii şi implementarea Foii de parcurs, care cuprinde un şir de condiţii pentru reformarea justiţiei.

"Nu este suficientă doar adoptarea legilor, important este ca ele să fie aplicate corect. În România oamenii s-au convins de eficienţa justiţiei doar atunci cînd legile au început să fie aplicate eficient", a subliniat Candu.

El a precizat că trebuie create condiţii pentru ca justiţia să fie independentă de politică şi să lucreze în interesele cetăţenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?