X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Martori falși în dosarul lui Filat – investigație

8 noi. 2016,, 11:14   Politică
9014 4

Martori falși în dosarul lui Filat – investigație
Foto : gagauzmedia.info

Trei tinere din Federația Rusă, care par să nu știe despre situația din Republica Moldova, figurează în calitate de martori-cheie în dosarul de corupție în care este judecat Vlad Filat, relevă o investigație a portalului anticorupție.md.


Potrivit declarațiilor depuse de Ilan Șor în instanță, cele trei tinere ar fi intermediat pretinsa mituire cu 320 de milioane de lei a fostului prim-ministru. Aceste declarații au fost acceptate de prima instanță și incluse în sentința de condamnare, fără ca tinerele să fie invitate pentru a depune mărturii.

Centrul de Investigații Jurnalistice a reușit să afle numele acestor femei și să ia legătura cu două dintre ele. Fetele susțin însă că nu au fost niciodată în Republica Moldova și nu îl cunosc nici pe Ilan Șor, nici pe Vlad Filat.

Apărătorii lui Vlad Filat bănuiesc că semnăturile de pe actele bancare emise pe numele celor trei tinere din Rusia au fost falsificate. „Există suficiente temeiuri de a presupune că aceste semnături sînt false. Noi vom cere neapărat o expertiză grafologică. Pentru asta trebuie să colectăm mostre de semnături de la aceste persoane din Federația Rusă. Acest lucru poate fi făcut printr-o comisie rogatorie expediată în Federația Rusă”, a declarat avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa.

Popa mai susține că, prin punctele de trecere controlate de autoritățile oficiale ale Republicii Moldova, în privința acestor tinere nu a fost înregistrată nicio traversare din noiembrie 2011 și pînă în prezent.

Numele celor trei tinere din Rusia figurează în sentința motivată în dosarul Filat. În hotărîrea de judecată se face referire la faptul că Ilan Șor i-ar fi transmis lui Vlad Filat, prin intermediul Irinei Alexandrova, Larisei Noskova și Alinei Papikean, 320.941.414 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?