Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În Istanbul va avea loc Forumul economic moldo-turc

7 noi. 2016,, 15:30   Economie
2535 0
В Стамбуле пройдет молдо-турецкий Экономический форум
Foto: mail.ru

Aspectele colaborării commercial-economice dintre Republica Moldova și Turcia urmează a fi discutate în cadrul ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care se va desfășura la mijlocul lunii decembrie curent, la Ankara, informează NOI.md.


Potrivit Ministerului Economiei, decizia a fost luată de vicepremierii celor două state, Octavian Calmîc și Yıldırım Tuğrul Turkeș, în cadrul discuțiilor avute la Comrat, în timpul celui de-al doilea Forum internațional de investiții „Invest Găgăuzia”.

Oficialii au mai convenit ca în paralel cu ședința Comisiei, la Istanbul să fie organizat un forum economic cu participarea companiilor și oamenilor de afaceri din două state, în cadrul căreia să fie discutate aspectele cooperării bilaterale reieșind din noile oportunități, oferite de Acordul de liber schimb între cele două țări, care a intrat în vigoare începînd cu 1 noiembrie 2016.

Interlocutorii au menționat că la moment sînt create toate premisele pentru intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Turcia, inclusiv prin inițierea unor noi proiecte investiționale.

În context, vicepremierul turc a exprimat disponibilitatea țării sale de a continua acordarea sprijinului necesar în vederea intensificării relațiilor bilaterale cu Republica Moldova şi inițierea unor proiecte noi, inclusiv proiecte de asistență în UTA Găgăuzia.

În timpul aflării sale în Găgăuzia Octavian Calmîc a vizitat compania Trans-„Oil Refinery” SRL și Fabrica de prăjire a semințelor de floarea soarelui din Ceadîr-Lunga, „Tomai-Vinex” și fabrica „Oloi pak”, cel mai mare furnizor de produse lactate sub marca „Sana”, unde s-a familiarizat cu activitatea agenților economici, programele și proiectele de dezvoltare, etc.

Pe parcursul Forumului internațional de investiții „Invest Găgăuzia”, ministrul Economiei a avut un șir de discuții cu reprezentanții diferitor companii din Turcia, România, Bulgaria, Federația Rusă și alte state, în cadrul cărora au fost discutate posibilitățile inițierii unor proiecte investiționale și de colaborare reciproc avantajoasă pentru ambele părți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?