Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

OECD va susţine Moldova în dezvoltarea sectorului ÎMM

3 noi. 2016,, 15:45   Economie
2887 0
ОЭСР поможет Молдове в развитии малых и средних предприятий
Foto: mec.gov.md

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) va continua să acorde asistenţă Republicii Moldova în dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) prin diverse programe de suport pentru internaţionalizarea întreprinderilor autohtone şi sporirea competitivităţii acestora, conexiunea lor cu investitorii străini, elaborarea unui program de adaptare a sectorului la principiile economiei verzi.


Surse din cadrul Ministerului Economiei au relatat că despre aceasta s-a discutat la întrevederea vicepremierului Octavian Calmîc cu o delegaţie a OECD, aflată în vizită la Chişinău.

Ministrul Economiei a apreciat suportul OECD în implementarea reformelor economice promovate de autorităţile naţionale în domeniul mediului de afaceri, în special la compartimentul acces la finanţe şi infrastructura de suport în afaceri.

Potrivit lui, Ministerul Economiei pledează în continuare pentru o colaborare cît mai eficientă cu OECD privind acordarea asistenţei în vederea promovării politicilor privind susţinerea în continuare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.

Şeful Programului OECD pentru Competitivitate în Eurasia, Antonio Somma, a manifestat disponibilitate şi deschidere pentru continuitatea parteneriatului şi acordarea asistenţei Republicii Moldova în realizarea priorităţilor menţionate.

El a afirmat că la workshopul "Monitorizarea reformelor de politici în sectorul ÎMM" experţii OECD vor prezenta un set de propuneri pentru sporirea accesului la finanţare şi serviciilor de suport în afaceri pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Experţii OECD vor avea întrevederi şi cu alte autorităţi şi instituţii publice cu competenţe în elaborarea şi implementarea politicilor de dezvoltare a sectorului ÎMM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?