X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Calmîc a anunțat avantajele comerțului liber între Moldova și Turcia

2 noi. 2016,, 10:00   Economie
3137 0
Калмык назвал выгоды свободной торговли между Молдовой и Турцией
Foto: noi.md

Acordul de Comerț Liber între Moldova și Turcia care a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016 are ca scop promovarea comerțului bilateral, dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări și crearea condițiilor pentru atragerea ulterioară a investițiilor, în special pentru dezvoltarea investițiilor mixte în cele două state.


Acest lucru a fost declarat de către viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unei mese rotunde, organizate de Ministerul Economiei, cu participarea reprezentanților diferitelor asociații de producători și companii din țară, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, Octavian Calmîc a specificat că Turcia este un partener strategic al Moldovei. Drept exemplu servește volumul comerțului exterior care în ianuarie-august 2016 a constituit 220,3 milioane de dolari.

Șeful Ministerului Economiei a declarat că Acordul prevede accesul nelimitat pe piața Turciei, fără bariere tarifare, pentru produsele agricole și industriale moldovenești, precum și eliminarea taxelor vamale, o perspectivă clară pentru dezvoltarea și promovarea afacerilor și cumularea pe diagonală (pentru produse industriale) în cadrul sistemului PanEuroMed.

Începînd cu 1 noiembrie 2016, toate taxele vamale la import și orice taxe cu efect echivalent aplicate produselor industriale vor fi anulate, cu excepția unor produse industriale din Turcia, cum ar fi încălțămintea, mobilierul, produsele din plastic etc.), pentru care Moldova a solicitat stabilirea unei perioade de tranziție de 3 pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?