Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova se va ieftini benzina

1 noi. 2016,, 12:35   Economie
3070 3
В Молдове подешевеет бензин
Foto: rtr.md

În Republica Moldova se va iefteni nesemnificativ benzina, însă se va scumpi motorina, informează NOI.md.


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi noile prețuri maximale la principalele produse petroliere, care vor fi valabile în următoarele două săptămîni.

Astfel, în perioada 2-15 noiembrie, prețul maximal la vînzările cu ridicata a benzinei „Premium-95” a fost stabilit la nivelul de 16,78 lei/l, iar la motorină – la nivelul de 14,76 lei/l.

Săptămînile precedente, în perioada 19 octombrie – 1 noiembrie, prețurile maximale la aceste tipuri de combustibil au constituit 16,87 lei/l și 14,75 lei/l, respectiv.

Astfel, în următoarele două săptămîni benzina se va iefteni în medie cu 9 bani per litru, iar motorina se va scumpi cu 1 ban.

Amintim că ANRE nu mai stabilește prețuri maximale la gazul lichefiat.

O dată în 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețuri maximale la vînzările cu ridicata a benzinei și morotinei și le publică pe site-ul său oficial.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere stabilește prețurile de vînzare cu ridicata a acestor tipuri de combustibil, reieșind din prețurile maximale stabilite de ANRE, și le afișează pe panourile de la stațiile PECO. Prețurile intră în vigoare începînd cu miercuri, ora 00.01.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu ridicata combustibil la prețuri mai mari, decît cele stabilite de ANRE. Pentru încălcarea acestei prevederi sînt prevăzute sancțiuni dure, inclusiv retragerea licenței de activitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?