Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Centrala de la Cuciurgan a scăzut volumul de producere a energiei

31 oct. 2016,, 14:30   Economie
2981 1
Молдавская ГРЭС сократила выработку электроэнергии на 3%
Foto: basarabia.md

Una dintre cele mai mari întreprinderi transnistrene – CERS Moldovenească, cunoscută şi ca Centrala de la Cuciurgan, a produs la începutul lunii octombrie peste 3,3 miliarde kW/h de energie electrică sau cu 3% mai puţin decît în perioada similară a anului 2015.


Astfel, s-a redus şi coeficientul de folosire a capacităţilor stabilite – de la 20,59% pînă la 19,92%.

Surse din cadrul administraţiei Centralei de la Cuciurgan au relatat că acest lucru ţine de "scăderea cererii la energie electrică din partea consumatorilor".

De asemenea, a scăzut şi producţia de energie termică de la colectoare, care s-a redus cu 2%, pînă la 91,2 mii gigacalorii.

Ca şi în anul 2015, baza combustibilului Centralei a constituit gazul – 99,23%, în timp ce cota de folosire a cărbunelui a constituit 0,57%, iar a păcurii – 0,2%.

La începutul lunii noiembrie, Centrala a obţinut certificatul de pregătire pentru activitate pentru perioada de toamnă-iarnă 2016-2017.

"Comisia "Inter RAO" a demonstrat că, conform metodei de evaluare, toate condiţiile principale şi suplimentare au fost îndeplinite. De asemenea, un eveniment important a fost reconstrucţia segmentului subteran al conductei de gaz din faţa punctului de distribuire a gazului al Centralei electrice. Graţie muncii organizate şi operative a angajaţilor de la centrală şi de la SRL "TiraspolTransGaz", lucrările de reconstrucţie au fost executate într-un termen mai scurt decît cel planificat, fapt ce a sporit esenţial siguranţa asigurării cu combustibil a Centralei electrice şi a permis minimizarea cheltuielilor de combustibil din rezerve", a spus directorul general al Centralei, Alexei Şirma.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?