Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Top cinci candidați trași pe sfoară de alegătorii lor

31 oct. 2016,, 10:59   Politică
6829 15

Foto: inprofunzime.md

Cinci candidați la funcția de președinte nu au reușit să acumuleze la scrutinul de ieri nici măcar voturile alegătorilor care și-au depus semnătura pentru a fi înregistrați în cursa electorală, notează NOI.md.


Este vorba despre candidații independenți Ana Guțu, Silvia Radu, Maia Laguta, Valeriu Ghilețchi, precum și liderul PL, Mihai Ghimpu. Astfel, deși a depus la Comisia Electorală peste 19 mii de semnături în susținerea sa, Ana Guțu a acumulat la scrutinul de ieri circa 2400 de voturi.

O situație similară s-a atestat și în cazul Silviei Radu, care a prezentat la CEC peste 15 mii de semnături, dar a acumulat aproximativ 5600 de voturi. Maia Laguta a colectat 18 mii de semnături în susținerea sa, dar a fost votată de puțin peste 10 mii de oameni.

Liberalul Mihai Ghimpu a reușit să acumuleze în susținerea sa 27 de mii de semnături, dar, de facto, a fost votat de circa 25 de mii de persoane. Și Valeriu Ghilețchi nu a fost susținut sută la sută de cei peste 18 mii de votanți care și-au depus semnătura pentru el, fiind votat de circa 14 mii de oameni.

Precizăm că una dintre condițiile prevăzute în Codul electoral pentru înscrierea în cursa prezidențială a fost colectarea a cel puțin 15 mii de semnături în favoarea fiecărui candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?