X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Hollande: Franța nu va mai tolera tabere de migranți

29 oct. 2016,, 22:00   Externe
3412 1
Олланд пообещал расселить все лагеря мигрантов
Foto: mail.ru
Președintele francez François Hollande a salutat sîmbătă faptul că evacuarea așa-numitei 'Jungle' de la Calais a avut loc fără 'niciun incident', subliniind că Franța nu va tolera pe teritoriul său tabere de migranți care, în opinia sa, încalcă valorile naționale de solidaritate, relatează AFP și Reuters.

'Este foarte important că am putut, în cîteva zile (...) să evacuăm de la Calais 5.000 de persoane și să le găzduim în locurile ce fuseseră prevăzute: 450 de centre de primire și de orientare, care vor putea avea până la 9.000 de locuri', a declarat președintele, aflat în vizită la unul din aceste centre, în centrul țării.

'În fața acestei încercări (...) trebuia să fim la înălțime. Nu mai puteam tolera taberele și nu le vom tolera', a adăugat el, estimînd că tabăra de la Calais 'nu era demnă de ceea ce poate fi primirea (refugiaților) în Franța'.

'Ne rămîn 1.500 de minori izolați la Calais, ei vor fi foarte rapid transportați spre alte centre', a mai spus Hollande, menționând că a 'discutat ieri (vineri, n.r.) cu premierul britanic Theresa May (...) pentru ca britanicii să meargă în aceste centre și apoi să-și asume responsabilitatea primindu-i în Marea Britanie'.

În ce-i privește pe migranții care au ajuns în ultimele zile în număr mare la Paris, Hollande a declarat că aceștia vor fi evacuați. 'Am fost cît se poate de clar: persoanele care țin de dreptul de azil merg în centre de primire și de orientare, celelalte sunt expulzate', a subliniat președintele.

El a dat asigurări că nu este vorba despre migranți evacuați de la Calais, decât poate în număr foarte mic, existând 'în schimb, un nou val de migranți venind din Libia în ultimele săptămîni, luni, și care s-au îndreptat spre Paris'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?