Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Filip, după retragerea lui Lupu: Doresc să vă răspund la minciunile despre alegeri

26 oct. 2016,, 17:45   Politică
17069 16
Филип – после снятия Лупу: Хочу ответить на ложь про выборы президента
Foto: hotnews.ro

Alegerile prezidențiale din 30 octombrie vor avea loc cît se poate de corect. Autoritățile sînt interesate de aceasta în fața comunității internaționale.


Declarațiile privind o eventuală falsificare a alegerilor nu au nici un temei și servesc unor persoane cointeresate pentru atingerea scopurilor lor politice. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Pavel Filip la ședința Guvernului, informează NOI.md.

Șeful Executivului a dat asigurări că autoritățile Moldovei sînt interesate ca alegerile prezidențiale să se desfășoare fără încălcări ale legislației. „Doresc să răspund la afirmațiile minciunoase despre aceea că alegerile vor fi falsificate. Sînt convins că alegerile vor fi monitorizate de o echipă de profesioniști. La secțiile de votare vor fi prezenți observatori străini. Este în interesul nostru ca alegerile să se desfășoare corect, în pofida oricăror insinuări”, a menționat Filip.

„Ședința Consiliului directorilor FMI va avea loc pe 7 noiembrie. Pentru noi sînt importante deciziile care se referă la susținerea economiei noastre, care vor fi adoptate de conducerea FMI. În acest context, este extrem de important de recăpătat încrederea comunității internaționale. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca procesele politice să se desfășoare cu maximă transparență, iar structurile internaționale să aibă acces la toată informația necesară”, a adăugat premierul.

Declarațiile lui Filip au fost făcute la o oră după retragerea candidatului PDM la alegerile prezidențiale Marian Lupu din cursa electorală în favoarea candidatului din partea PAS, Maia Sandu. Conform multiplelor sondaje, Marian Lupu ocupa locul trei în preferințele alegătorilor, după Igor Dodon și Maia Sandu.

Informații cu privire la o eventuală falsificare a rezultatelor alegerilor prezidențiale circulă în presă de la demararea campaniei electorale. Astfel, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a relatat astăzi, 26 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă la Moscova, despre posibile scenarii de desfășurare a alegerilor și urmările acestora. Potrivit lui Usatîi, se pregătește un scenariu pentru a nu admite victoria la alegeri a candidatului opoziției de stînga. „Alegerile vor fi fierbinți. Sînt convins că vor fi confruntări, oamenii vor ieși în stradă”, a declarat Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?